AcupuncturaEnergetica.png
  • Acupunctura energetica se bazeaza pe analiza si interpretarea sistemelor energetice.

  • Principiile si mecanismele sistemelor energetice au fost studiate pentru prima data in anii 70-80 de catre Dr. Maurice Mussat. De atunci au fost utilizate tehnici variate pentru intelegerea problemelor diverse ca: fiziologia functionala, fiziologia medicinei chineze, logica meridianelor, patologii diverse, interpretarea logica a testelor antice, etc.

  • Aplicarea sistemelor energetice a dus la o intelegere revolutionara a acupuncturii, care a reunit medicina vestica cu acupunctura. Energetica sistemelor vii reprezinta o demonstratie a tuturor datelor traditionale din acupunctura.

  • Utilizand energetica, s-a ajuns la intelegerea logica a dispunerii spatiale a meridianelor, intelegerea meridianelor extraordinare, s-a demonstrat codificarea trigramelor la nivelul fiecarui punct de acupunctura si implicatiile acestora la nivel terapeutic. De asemenea s-au inteles caile meridianelor profunde, s-a demonstrat dinamica meridianelor si proprietatile acelor de acupunctura, etc.

  • Toate acestea au tinut cont de punctul de vedere al medicinei moderne, medicinei stiintifice, astfel incat s-a demonstrat ca acupunctura nu este arhaica, falsa sau fara fundamenare.